Strategija

V kampanji smo predstavili mladega študenta arhitekture Klemna Freceta, ki je s študentskim delom razvil presenetljivo strast: ustvarjanje vrhunskih tort, čokoladnih pralin in slaščic. Navkljub študiju arhitekture je bila Klemnova velika želja oblikovati lastno znamko slaščic in jo predstaviti svetu. Svoj arhitekturni biro je zato spremenil v slaščičarski atelje in zgradil edinstvene strukture s sestavinami, ki se topijo v ustih. Pri izdelovanju pralin mu je pomagalo izšolano in na lepoto navajeno oko in tako so nastale majhne mojstrovine edinstvenih okusov.

Kakšen okus ima
ustvarjalnost?

Izpod rok mladega slaščičarja
je vsaka pralina lahko tudi
arhitekturna umetnina.

Kreativna ideja

S spletno aktivacijo smo ustvarili digitalno orodje, s katerim so mladi iz vse Slovenije Klemnu lahko pomagali do uresničitve njegovih sanj. Spletna aplikacija je mladim omogočila, da sami sestavijo unikatno kombinacijo izbranih Klemnovih pralin, jih odložijo v posebno virtualno škatlico in s svojo škatlico sodelujejo v nagradnem žrebanju. S tem je e-Študentski Servis Klemnu omogočil promocijo lastne znamke slaščic med 80.000 mladimi, mladi pa so sanje mladega arhitekta lahko podprli z ustvarjanjem unikatnih pralin. Tedenski nagrajenci so prejeli izbrane praline z osebnim posvetilom slaščičarskega mojstra.

Razvoj znamke Praline by Klemen Frece

Poleg aktivacije mladih na družbenih omrežjih je bil cilj projekta tudi oblikovanje nove blagovne znamke, ki bo mlademu ustvarjalcu pomagala pri nadaljnji karierni poti. Zato smo oblikovali celostno podobo in embalažo Praliné by Klemen Frece in vse škatlice opremili z njegovim osebnim sporočilom, s katerim se je zahvalil vsem, ki so sodelovali v nagradni igri in ga podprli pri razvoju lastne blagovne znamke. Zanimanje in naročila so presegla celo meje Slovenije, saj so unikatno vsebino Klemnovih škatlic pralin sestavljali tudi v tujih državah.

V logotipu smo uporabili dve vrsti popolnoma različnih tipografij, ki združujeta strasti mojstra slaščičarja. V prvem delu izstopa tehnična pisava, ki s svojimi čistimi in ostrimi linijami spominja na arhitekturni videz. Da bi ustvarili kontrast, smo za podpis izbrali ročno pisavo, ki nam subtilno nakazuje unikatnost izdelkov in oseben pristop slaščičarja. Embalažo smo opremili z izbranimi grafičnimi elementi, ki končnemu izdelku podeljujejo moško noto in eleganco.

S Klemnovimi izkušnjami do slastnih poslovnih daril

e-Študentski Servis je Klemnove praline izbral za uradno poslovno darilo podjetja, s katerim so se ob vstopu v leto 2019 zahvalili vsem partnerjem, sodelavcem in podpornikom. S tem so postavili zgled drugim slovenskim podjetjem in organizacijam, da z izvirnimi in družbeno-odgovornimi projekti podprejo ustvarjalnost in kompetence študentov ali dijakov, ki delajo v njihovem okolju.

oddanih izborov
pralin
sestavljenih
škatlic pralin
mesečnih
nagrajencev

Imate zanimivo nalogo?

Pošljite nam sporočilo ali nas povabite na sestanek.