Od fanta z avtizmom

S pomočjo naročnika kampanje Centra Društvo za avtizem smo med ljudmi z avtizmom v Sloveniji poiskali talentiranega 16-letnega fanta z veliko željo po fotografiranju. Z mentorstvom priznanega fotografa Boruta Peterlina, ki je pripravil individualni učni program, smo v nekaj mesecih fotografskih izzivov, dela in učenja talentiranega Tomaža Planinška pripravili na dotlej največji izziv življenja.

Do virtuoza
na klavirju

1555 km dolgo pot v prestolnico Velike Britanije, kjer je imel priložnost profesionalno fotografirati svojega idola - svetovno znanega pianista z avtizmom, Dereka Paravicinija.

K sodelovanju smo povabili zvezdo dokumentarne serije SUPERHUMANS televizijske mreže Discovery Channel, ki ga zaradi njegovih izjemnih glasbenih sposobnosti svetovni mediji imenujejo »Human iPod«.

Avtizem ima dva obraza

Z Derekovim mentorjem smo se dogovorili za 1-dnevno profesionalno fotografiranje v Londonu za komunikacijsko kampanjo Avtizem ima dva obraza, ki bo Sloveniji pokazala dva obraza klavirskega virtuoza Dereka Paravicinija in dejstvo, da s pravilnim izobraževanjem ljudje z avtizmom lahko dosežejo izjemne rezultate. Tudi mladi fotograf z avtizmom iz Slovenije.

Produkcija
fotografij v
Londonu

Snemanje fotografij je potekalo v varstveno - delovnem centru v predmestju Londona, kjer je mladi fotograf s pomočjo svojega mentorja in ekipe Yootree ustvaril serijo fotografij za kampanjo.

Zasnova, oblikovanje in produkcija kampanje

Kampanjo, ki je s kreativno uporabo medijev hkrati vabila na dobrodelni koncert Dereka Paravicinija v Ljubljani, smo lansirali na jumbo plakatih, citylightih, tiskanih oglasih in spletnih medijih.

ur je bil čas, v katerem so bila s
kampanjo Avtizem ima dva obraza
razprodane vse vstopnice z
koncert Dereka Paravicinija.

EACA
Care Awards

je projekt nominiral za najboljšo
družbeno - odgovorno
komunikacijsko kampanjo v Evropi.
dni prilagojenega izobraževanja so
16-letnemu fotografu z avtizmom
na festivalu SOF prinesli Veliko
nagrado za najboljšo fotografijo v
oglaševanju.

Imate zanimivo nalogo?

Pošljite nam sporočilo ali nas povabite na sestanek.